Thursday, November 5, 2009

dari rodong utk rodong…



Rodong,
Koi lame ngat dah x jumpe aok…ape kabor aok di sane..ape cerita gamoknye??dah nikoh ke blum??

Ntoh ngape tercetus rindu ni kt aok seme..sewaktu kite same2 di villa putus cinta dulu…sewaktu kite same2 tido di studio fakulti…sewaktu koi dan wokme menggelupur nyiapkan design utk presentation…bercelik sampai pagi…

Rodong…
X pernoh koi merase rindu amat camni…rindu kt awex koi pun xde lah cmni rupenye…teringat sgt lawok2 bodo kite di al azwath(mapley)..teringat sgt akan si naufal berguling atas tar tergelok sakan akibat lawok rombongan rumah flat kite…di tokok tamboh pulok oleh pa’eh dan curut…dan koi tersengih sorang waktu menyudohkan ayat ini…

Rodong…
Gone agoknye kehidupan aok skang??ok ke dok??ke mcm koi jugek??sabri dah nikoh..matki pun dah nikoh…si azbur(bkn name sebenar) pun dah nikoh…pa’eh??raden??curut??taka??pan??ape cite wokme??senyap jek…

Kpd si azbur..mtk maaf la koi x hadir ke majlis pernikohan aok..bukan mende..kad jemputan sampai seminggu selepas aok nikoh…harap aok x berasa ati…

Selepas matki nikoh..team berlemoih(outdoor team kami) trus bekubur…sronok mat gi camping dgn wokme…terase ingin kembali ke saat te…

Rodong2 hak lain..supardi…ape cite dia yak??sehat ke dia??nape diam trus…hidup ke??mati ke???Ise’ plok gone??dia dah nikoh…koi x dpt gek dtg..jauh ngat klantan te.

Rodong…
Terdetik akan rindu ini…koi belek se se gambor2 kite dulu…gambor2 bongox…teringat koi sewaktu kite ceroboh tasik the mines…ngail ikat keli…seronok mat..goreng plok dlm rice cooker…taka yg jadi leader…ntoh kemane hilang nye dia??rodong dia si ajis dan giant…lagi la koi x dengor cite.

Rodong…
Hak yg minat tale ke muzik..pa’eh…lou…gori..adan..gee..kone hale wokme??masih giat kah dgn muzik…pantang hujung minggu kite ke bangi..jamming di sane…

Gee alhamdulillah..buke skateshop kt kedoh…ande la koi kontek dia di mespes…pa’eh pun masih ande di mespes/fb dan blog…hak lain..koi xtau cite dah.

Rodong..
Koi masih la mcm dulu…lawok bodo x penoh lekang…koi masih sperti dulu..sgt mencintai rodong2 semua…koi tidak pernah beruboh..koi masih seorang hak gaye dulu te laa…cume koi agak kisot mat penerampilan kini...

Rodong yg mewarnai kehidupan hari2 akhir koi di kampus sane…jage la anok2 aok dan laki aok elok2…sesungguhnye dah mmg jodoh kite xde…gone ke pulok dak??dak??
Bkn koi saje nk nyombong dgn aok…tapi aok tepon koi semate-mate nk bg tau aok nk nikoh…koi redho jek la…

Dan dari koi sbg seorang rodong..yg terdetik akan rindunya kpd rodong2 yg di sebut di atas…dan koi sbg seorang manusia…tidak pernah lepas dr perasaan sedih akibat kerinduan yg mendalam terhadap aok seme…dan koi sbg seorang insan yg tidak sempurna..koi junjung kemaafan dr rodong2 seme..andai kata selama 4tahun kite di sana ande salah silap koi!!

Dan dari rodong kpd rodong2 lain yg mungkin tak tersebut nama2 nye diatas…mungkin koi terlepas pandang..tp kata2 ini koi tujukan khas buat rodong2 semase di kampus serdang dulu.

Insyallah..ande rezki..kite akan jumpe lagi!!

3 comments:

  1. aku sorang je yang ada blog, hahaha!!

    dah la keja cc, tiap2 hari la online FB, :))

    ReplyDelete
  2. haha, kena buat reunion gak laa..kehkehkeh.

    ReplyDelete
  3. ahahaha..pa'eh..hang ja la kawan yg aku tahu perkembangan dirimu di sana...cayalaaa

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...