Monday, July 6, 2009

tarian sumbang si kriminal berpakaian rapi.aku:kenape dia boleh...kenape saye tak boleh"
pegawai tu:itu mungkin special case.
aku: kes yang mcm mane tu?
pegawai : alaa...macam2 kes ade..ko punye mmg tak boleh..ko balik je la
aku: (ckp dlm ati) babi punye pegawai...ckp je la org lain tu ade kabel besar...


sumbang tak sumbang...lari tempo..pitching hancur...org2 mcm aku ni kena dengar dan lihat aje lah...nak komen sudah pasti aku di ludah.

teringat skrip filem ROCK. " saya takde paklong untuk jamin saye dapat jawatan ni"..ntah laa...nak taknak..kite sudah pun terperangkap di dalam sistem ini..sistem yang wujud sejak aku lahir lagi...

pandai menjolok..hasilnya lumayan...yang melawan..ape pun tak dapat.Jangan melawan..bersaing je dah cukup.Sistem dia...merangkumi hidup kita di bawah ozon ciptaanya.Tidak dapat tidak...ianya turut menjana ribu-ribu kebaikan untuk anak cucu.

akur!!cuba terpesong sedikit dr landasan ciptaan dia tu..tak pe...selagi jalan baru itu boleh memberi saingan positif..ape salah nya.

tarik nafas dalam2...hembuskan perlahan-lahan..fuhhh...sabar je la.hari semalam...agak buruk "cattan nye...lakar baru hari ini...biar hitam putih tetapi sedap mata memandang...biar pisau tumpul tikam dari belakang..jangan sampai aku korek jantung kau dengan kayu snuker...haa..ini pepatah baru dr aku..ahahaha.

duduk di serambi merenung ke sawah...di hidangkan pula sebotol arak...hidup kami tak mudah mengalah...biar lunas semua terpajak!!

3bulan aku bagi tempoh untuk aku...3bulan aku lunaskan semua..jangan lg pernah kau ungkit hutang piutang...jangan gah berdiri atas nama pegawai berpakaian rapi..sebenarnya engkau adalah kriminal yang bertali leher..berkemeja kemas..berkasut hitam berkilat!!!musnah kamu!!

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...