Tuesday, March 30, 2010

cuma teguran..

assalamualaikum...
terasa ingin menaip panjang..tp ntah laa..idea nya ada..cuma olahan nya mungkin tidak mampu di garap terbaik...

masih lg ingin berbual tentang photo..masih lagi ingin menghentam tentang photo...cuma ini lebih bersifat nasihat...bukan kpd tukang2 foto..cuma kpd subjek2 manis yg menggugat jiwa.. "model wanita"..

asyik mmg asyik...bangga usah di pertikaikan...kembang hidung sekembang kawah kenduri..bila diri di offer utk menjadi model photoshoot...

bagus...mmg bagus...cungkil kan bakat yg ada...cuma bila mendengar luahan 2orang model yg terlibat...aku sudah jangka..ini pasti berlaku..tidak syak lagi...

awas adik2 manis di sana...dlm keseronokan anda ber"pose"...di minta pose pelbagai rupa..anda ia kn shj...di suruh selak sana..anda selak..di suruh londeh sana..anda londeh..di suruh buka sana..anda buka...

impak nya mungkin tdk nmpak sekarang..mungkin itu yg anda banggakan bila bercerita dgn rakan2 serumah sewa..mungkin itu yg anda bangga kan di status2 fesbuk...tag kn smua rakan pada photo profil mu...

dasyattt..mmg dasyat..asyik sgt dgn fokus2 lensa..sinar gemilang dr lampu bantuan...anda mmg leka..hingga maruah di rakam dan di pertontonkan kpd umum...yg plg dasyat..ada seorang model photoshoot...sekadar model photoshoot..bkn model butik...bukan model majalah/iklan..bukan lah juga model profesional..asyik beraksi hingga kemaluan nya terpampang di skrin dslr seorang sahabat...fuhhh...apa sudah jadi..

itu kes dasyat..dan ini kes kata mengata..."aku lah model yg hebat...dia..skadar rambut shj cantik..yg lain buruk.."...biasa lah tu...kata orang..keji orang...cermin lah diri sendiri...

awas...awasss...dan awassss...ingat satu shj..kita masih ada agama..kita masih ada keluarga..kita masih mempertontonkan imej Melayu...

hati2 memilih sessi photografi...anda model dan anda berhak menolak sebarang arahan yg melanggar hak peribadi anda...dan kami sbg jurufoto..sekadar meminta...tidak salah di tolak..habis kuat pun..anda tidak akan di shoot utk sessi itu...hmmm..adakah itu penting buat anda...tidak di shoot..x mengapa kn??lebih elok tidak di shoot drp anda terus memalukan diri sendiri..kaum keluarga dan juga agama...

aku bukan lah baik sgt utk ckp bab agama...cukup sekadar memikirkan masa depan dan maruah keluarga...

perut buncit di tahan-tahan nafas nya...ingin sgt nk jd model...bila di suruh melompat..lensa ku merakam kan alunan merdu perut boroi anda...jika aku seorang yg nakal..akan aku sebar kn gambar itu...

sudah di gegar awal2...tradisi geng2 foto masakini..."aku punya model yg dasyat..bogel...akulah hebat"...maka..awas lah...

aku punya anak saudara perempuan..dan amat risau jika hal ini melanda dirinya...kamu yg ada anak perempuan..adik perempuan...bisa kah kamu lihat gambar2 demikian terpampang di wall fesbuk kamu???di tag kn kpd kamu...simpang jengka ampat...

takut...sgt takut...bukan shj bimbang lagi..tetapi sgt takut...tapi aku antara jurufoto yg terlibat dalam semua ini...dan aku takut...

2 comments:

  1. tepuk..tepuk..tepuk..koi suka entry ni..

    ReplyDelete
  2. perh leh dapat award ni... aku sokong ko apixx..

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...