Wednesday, September 28, 2011

misteri irwan sagir

gua ade sorang kawan mase skolah kt kuantan dulu...nama beliau irwan bin sagir...seingat gua..dia 1 kelas ngan gua mase form1..

beliau berasal dari jengka...nama bapak beliau ialah sagir...keturunan bajau katanya...
sudah hampir 14tahun gua x dengar cerita pasal dia ni...

hah...bagaimana boleh kuar cerita pasal mamat ni kt blog gua arini...??

actually gua sedang menyiapkan invois customer di sebuah cafe...agak bosan+tension...tiba2 sebuah kereta proton saga hijau parking betul2 depan kedai gua...

dan keluar seorang lelaki yg agak sebaya dgn gua...

dalam keadaan bosan tanpa teman disisi...gua trus usya brader tu...tinggi x tinggi...kalo cakap pendek kang kurang hajar sgt...

"bro...sorang je"...tegur brader tersebut...gua senyum...sambil jawab "biase la...layan fb"...

masih lagi tertanya siapakah beliau...

berbalik semula kpd cerita irwan sagir...timbul cerita beliau di entry ini tiada kena mengena dgn kehadiran brader misteri tadi...

dlm keadaan malas serta bosan...sambil dlm otak menyebut proton saga....gua cuba buat lawak di dalam hati "proton sagir"...dan gua tersengih sendiri...

dan sebab tu la brader misteri tu tegur gua...puihhh...bodo..malu gua...

kadang2 gua rase gua bangang...

tik tik tik...gua cucuh rokok...fuhhhh....asap berkepul...

fiu fiu fiu....gua rindukan scene buli irwan sagir di sekolah dulu.

memoir rasta | the rootstalk.

video

ni single band gua...lagu ni teruk gak..video ni time perfom akustik baru2 ni...berterabur...tapi layan je la kan...ape de hal??

tajuk lagu ni memoir rasta...arrangement utk akustik ni agak berbeda dgn original song...lagu ni pasal kawan2 yg da lama menghilang...lirik lagu ni gua buat...tp jahanam gak rase nye...tapi x salah kan???

fiu fiu fiu...gua agak segan menonton gelagat gua dlm vc ni...lu jgn gelak..gua kasssiiii senggaaattt sama lu...haa..tu skrip movie samseng yg gua tgk aritu...

memoir rasta actually gua tujukan khas utk ex-bandmate gua...original line-up rootstalk...dan juga utk kawan2 gua mase study dulu...ntah mane la korang skang kan...ape crite agak nye...

lirik memoir rasta ni gua rase x kuat...sebab gua x pandai menulis lirik..kalo merapu bleh la...layan je la kan??

memoir rasta.

int : na na na naa...nananana...

verse1 :
in d middle lonely night bila kepala ku mula high..
then d old memories come..it always grab me tight..
beriku secawan kopi..biarku nyanyi sampai pagi..
ku kenangkan kembali memori kita di sini...

verse2:
in d middle lonely night...bila kau tiada by my side..
the broken link that part us wide..
god gimme pair of goodwings..i wanna fly hi hi to sky..
let dance and sing like d oldi time..dance n dont be shy..

c/o :ayuh menari gerak kanan kiri...ku rasa happy bila semua ada..
ayuh menyanyi lagu meoir rasta..buangkan benci..kita happy saja.

Tuesday, September 27, 2011

f.r.u.s.t.r.a.t.e.d

Time is Pain
time is pain
when I feel
like you are
somewhere else
all the while
you're with me

measured in clicks
of my heartbeat

and every breath
is a breaking fault line
between you and me

waiting for a
looking for a
longing for a

resolution

well you know
we all want to
change the world.

hidup ini indah seperti biasa...

gua agak bosan...ade sedikit marah dan pilu di hati bunge gua ini....fiu fiu fiu...gua cube buat2 cool...

hidup ini x lengkap rase nye kalau xde perasaan bangang spt sedih/marah/gumbira/memberontak...x seronok rasa nya...gua cuba selam dalam2 perasaan gua harini dan cuba bangkitkan beberapa persoalan kearah mencari jawaban dari mana terbitnya rase gundah gulana ini...

penulisan gua hari ini mungkin agak radikal spt mana seawal2 pembabitan gua dlm blog...gua cuba lupa kan seketika jelingan schaa al yahya tempoh hari...gua cuba lupakan rm1000 yg habis semalam...gua cuba lupakan tentang gadis yg telah pergi meninggalkan gua...

dalam kewujudan manusia di bumi...sejak azali...sudah terbit juga perasaan tamak,iri hati,sedih,pilu,gembira,memberontak...ini kata2 spontan dr gua tidak di rujuk mana2 website lain...

cuma cara yg terbaik bagi gua untuk melayan perasaan2 ini ialah dgn mengcari hujung pangkal punca terbit nya permasalahan tersebut...mengkaji tutur kata tingkah laku yg mana mungkin mengunjur ke arah itu...

keadaan suram sekeliling dgn rakan2 berpisau tumpul bertubi-tubi tikaman ke badan kurus kering ini rasa nya bukan isu besar lagi...itu cuma pemanis mulut selepas menjamah sajian makan tengah hari tadi...

persoalan yg timbul...kenapa hati ini sgt berdebar2...sgt pilu sedih tidak tenteram.....persoalan nya kenapa...siapa yang patut di persalahkan...

salah nya semua pada diri gua sendiri...bukan salah orang lain...bukan salah alam sekitar yang makin hari makin mengecilkan minda para pemerintah...

kisah dendam lama bekas kekasih terbawa-bawa hingga melunyaikan hubungan kimia yg baru sahaja tercipta...yang mana di dalam master plan nya bakal didirikan sebuah masjid pada tahun hadapan...

melangkah ke alam yg aneh spt pernah di sebut kan pd entry januari 2010...semakin hari hidup aku semakin aneh...dan keanehan tersebut sangat indah untuk di hayati...

x suka x apa..tapi jgn mengata...x suka x apa...gua peduli hapaa???

sroottt srott...gua sedut cincau bandung sampai separuh gelas...fuhhhh..fuhh..ohok ohok....terbatuk gua tersedak asap rokok murah...

cuba beralih dr penulisan yg radikal ke arah cerita2 ringan kehidupan seharian...gua menjadi agak pemalas untuk update entry...

jika dulu..kemarahan pd alam sekeliling terutama kpd walinya menjadi sumber inspirasi dlm penulisan...

cerita2 adaptasi cinta gagal rakan juga di selitkan...

resepi humor serta beberapa sindiran tepat itu sudah tradisi di akustikalam...

kesimpulan pada semua masalah permasalahan di atas..semua nya dtg dari diri gua yang tidak mengsyukuri anugerah tuhan...

pernah di ulas tentang karma...pernah di tulis tentang ramuan aneh kehidupan...pernah di laungkan kemarahan terhadap sistem...semua sudah tertulis di blog ini.

dalam meniti usia yg lewat ini....gua lenyapkan dendam2 lama...cuba rujuk semula pada sang Pencinta...moga masih ada jalan utk hari akan dtg...

fiu fiu fiu....sungguh beremosi sewaktu menulis...mungkin jika di baca semula...tidak akan paham isi kandungan nya...mungkin juga hanya tersenyum suatu hari nnt membaca luahan isi hati...mungkin ia cuma teka silangkata bagi pembaca2 di luar sana...

gua terperengkap dlm isu kendiri...apa bleh buat...gua cuba..terus mencuba...

sekian sahaja dr gua yang menghisap winston light...

Sunday, September 25, 2011

perjudian kami.

berbaju melayu hitam...bersampin songket...bara winston light yg hangat...asap berkepul...cuma gaya pandangan mate redup je da x buat sebab awex iran tadi dah blah....gua refill lagi ice lemon tea...

gua ingin bercerita tentang isu semasa...bukan isu politikus...bukan politik bolasepak...bukan politik kedai kopi...bukan...dan bukan...

fiu fiu fiu...fuhhh....asap rokok winston berkepul lagi...gua bersiulan lagu reggae tanah air...

skang ragbi worldcup sedang hangat berlansung di new zealand...tempat gandalf the white belakon dulu...

gua telah memilih pasukan argentina sbg pasukan feveret gua walopun nampak gaye nye mereka terpaksa melalui jalan sukar...kemungkinan bertemu all black pd pertarungan knock-out selepas ini...

maka..gua belot...gua pilih south africa springbok yg gua nampak mereka ade jalan yg mudah utk ke final tahun ini...

rakan2 judi ragbi gua cuma ade 2 org...tulang dan anep....tulang dan anep memilih england sbg pasukan pilihan...hmmm...gua rase banyak rokok marlboro yg bakal gua menang tahun ni(walopun gua sudah 2thn stop isap marlboro)...

team2 sayur yg jd feveret gua ialah wales,namibia dan jepun...walopun sudah hampir nyata tewas dlm pusingan pools...tapi corak permainan diorang agak cool...agak cerdik cuma pengalaman yg membuatkan mereka tewas...

owhh...lupe plak...sebut2 ragbi ni...mungkin ade yg taktau fakta...
-newzealand allblack memegang ranking pertama dunia walopun cuma menang worldcup yg pertama.
-south africa springbok adelah pertaruhan nelson mandela dlm meningkat kan ekonomi...dan matt damon bukan lah pemain ragbi (spt dlm filem ragbi ape ke tajuk nye ntah)
-malaysia rangking ke 70 dunia...xpe..pelan2 kayuh...
-barak obamak dan mubarak majid tiada pertalian darah...dan bukan juga rakan fesbuk..
-schaa al yahya bukan awex gua...
-score terbesar worldcup rugby 2011 ialah 87-0 (springbok vs namibia)
-cikgu husin pernah lempang gua kes buku nota hilang mase sekolah dulu (cikgu husin coach ragbi gua)
-lutut gua jahanam atau penjelasan saintifik nye putus ligamen pd thn 2006 semasa kejohanan ragbi terbuka pahang.

gua rase gua sudah banyak merapu...hafiz dan hana suda sampai...gua usya hana dgn gaya mate redup....

fiu fiu fiu...bereh boh.

kan gua dah cakap...

gua sudah shot rasenye...adekah sebab gua sempat bermain mata dgn schaa al yahya semalam....atau bergesel bahu dgn fazura sewaktu majlis tadi???

mungkin tidak...mungkin sebab sudah 3 hari gua x cukup tidur...

penat melampau...tapi lan masih sempat ajak lepak nandos nih...puihhh...

aku bukan nya makhluk asing..berkepala besar punya kapal angkasa...aku ini manusia seperti mu...(r.o.b)



~actually aku baru explore benda bodoh ni (webcam) dlm laptop aku nih...

kekalutan kimia dalam diri.

hmmm...gua sudah jarang2 menulis di blog ini...mungkin agak bz selepas raya...mungkin juga agak lemau spt kuih2 raya dlm bilik gua...

agak kalut lewat2 ini pabila sedar bahawa lambakan kerja lama (seblum puase) masih lagi bersawang dlm external hd ke-3 gua yang mana cuma ade 1 partition di campur aduk movie/mtv dan bahan2 kerja...x perlu rase nye cerita pasal partition external tu kut...

seminggu selepas raya...sessi2 fotografi bermula...agak sukar utk gua mengadaptasi momentum dulu2...mungkin terlalu banyak tidur semasa raya...

job pd minggu pertama selepas raya...gua tolak kt azrul...gua berfoya-foya di bukit bintang...ahahaha...

akhir2 ini terlalu banyak memikirkan kemana arahtuju diri gua yg sebenarnya...masa dah x banyak utk gua...gua kena pilih 1 aje jalan...jalan pudu atau jalan chowkit...jgn nk merapu...

hobi??kerjaya??perhubungan sosial??
hobi - band gua baru je setup line-up baru...baru je nak naik stage semula...sayang kalau di tinggalkan...

kerjaya - sebagai pekerja dan boss...gua agak pening dlm menyetel kan semua hal2 kerja...

perhubungan sosial - hubungan dgn rakan sekerja juga dirundum masalah bila ada sifat ketidak jujuran di dalam company gua...hubungan dgn gadis pula sudah menuju ke arah kebuntuan yg menyebab kan gua single semula...

kecelaruan kimia ini mungkin membuatkan beberapa kabel dlm otak gua sudah putus...apa yg gua nampak...kerja mesti di teruskan....hobi cuma pengisian di waktu kosong...

ahh...syalll la...puih...kata gua sambil pow rokok lan..

tik tik tik...gua bermain2 lighter sambil membuat pandangan mata redup ke arah awex iran yg lepak starbuck tu...

alamanda putrajaya,25september,2011.

Monday, September 5, 2011

raye 2011.

tak salah rasenye sekali sekala gua menulis tentang raya...kan??kan??musim sibuk foto dah habis...nextjob lg 2minggu...so..relaxs2..

raya tahun ni ade sedikit kemajuan la buat diri gua...gua berjaya puase dgn jumlah hari yg banyak dan beraya ke sebuah rumah..actually open house...itupun sebab gua layankan si huda...kalo x..mmg gua malas nk beraya...

tahun ni raya agak berbeda sedikit...scene raya family aku x meriah sgt mcm tahun lepas...tapi still enjoy la...cuma xde kegilaan utk bergambar thn ni...so..gua xde gambar raya digital...polaroid ade lah...itupun sekeping je...

mungkin agak kalut dgn persediaan di saat2 akhir majlis pertunangan adik gua...si izham...

agak magic tapi x salah rasenye kalo gua katekan gua yg terpaksa membuat gubahan hantaran pertunangan adik gua tu...

hari raya ke-2...gua dan ham sudah ke bandar utk mencari barang2 gubahan...nasib baik la ade kedai cina yg membekal kn barang2 gubahan perkahwinan mcm tu...

cuma..kedai bunga je yg tutup...abis 1 town gua pusing dgn adik gua...semua tutup....adoiii...cmne ni ham???kedai bunga tutup...

pusing lagi...dah 2,3 kali gua usya bunga heliconia milik majlis perbandaran temerloh di sepanjang jalan...

at last..gua nekad..."jom 7e...beli pisau lipat"...akhir nya gubahan bunga terhasil himpunan bunga2 heliconia...ahahaha...jgn x percaye...

x salah kan...ahahaha...

ape2 pun tahniah buat adik gua yg sudah bertunang dgn jaya nya...dah besor ko ye...

imbau kembali zaman2 kanak2 kami...ham adelah member kamcing gua...main video game,memancing,tahan jaring ikan kt paya...mcm2 lagi aktiviti kami sbg budak kampung...dari zaman nitendo sampai la ke zaman ps3...kami bersama..

ape2 pun...entry ni entry raya kn???so..gua ucapkan selamat hari raya,maaf zahir batin...gua sgt2 menegas kan bahawa "berhati-hati di jalan raya"....bukan ape...tiap2 kali musim cuti raya...ramai sgt yg mati kt lebuh raya...gua cuak gak bila tgk berita jam 8malam...mcm2 kes...

fiu fiu fiu...sedar tak sedar..tart nenas feveret gua sudah habis....gua borong 3balang mlm raye tu...sorok dlm bilik...

tik tik tik...hmmm...gua out dulu!!!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...